over-gymbiz

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen - Gymbiz geeft antwoord

Als kenner van de sportbranche helpt Gymbiz jou graag succesvol te worden met je sportieve onderneming. We kunnen ons voorstellen dat je daarover vragen hebt. Op deze pagina krijg je antwoord op de veelgestelde vragen. Zit jouw vraag en bijbehorend antwoord hier niet tussen, of zoek je aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op.

Torque Fitness

Kan een rek ook specifiek voor mijn ruimte gemaakt worden?

Absoluut. Maatwerk is waar de rekken van Torque fitness in uitblinken. Geef je wensen aan ons door en wij maken een 3D ontwerp voor je.

Moet het rek altijd tegen een muur aan staan?

Nee. Er zijn verschillende opties mogelijk. Tegen de muur, vrijstaand of beide. Vrijstaande rekken hoeven niet aan de vloer vastgeschroefd te worden.

Hoe werkt een TANK?

De TANK is het slimste alternatief voor het trainen met een slee. Een slee beschadigt de vloer, maakt buiten veel lawaai en is het zwaarst op het punt waar je het meest blessuregevoelig bent. De TANK werkt met magnetische weerstand. Hoe harder je gaat duwen, hoe zwaarder het zal worden. Zo kan je veilig starten met iets minder weerstand en zwaarder trainen naarmate je meer kracht zet. Dankzij dit unieke systeem kunnen mensen met verschillende trainingsniveaus met elkaar trainen, zonder steeds van gewicht te moeten wisselen.

Wat is het verschil tussen de M2 en M4 TANK?

De M2 TANK remt op twee wielen en de M4 remt op vier wielen. Bij de M4 zijn er geen schijven meer nodig om de TANK voldoende grip te geven.

Kan ik de TANK ook buiten gebruiken?

Ja. De speciale coating zorgt ervoor dat hij wel tegen een spatje kan

Hoe berg ik de TANK op?

De TANK kan rechtop worden gezet om strak tegen de muur te staan. Met de speciale hoes die los bestelt kan worden, kan hij gewoon buiten blijven staan.

Is de TANK alleen bedoelt voor sterke mensen?

Nee. Doordat de weerstand voor het grootste deel bepaald zal worden door de kracht die  de gebruiker zet, is de TANK geschikt voor werkelijk ieder niveau.

BlazePod

Kan ik de pods ook gebruiken als timer?

Ja. Je kan de pods zo programmeren dat ze uit gaan na een bepaalde tijd, of dat je ze uit tikt.

Kunnen de pods ook buiten gebruikt worden?

Ja. De pods zijn spatwaterdicht en kunnen echt wel tegen wat regendruppels. Ze kunnen echter niet onder water gebruikt worden.

Kan ik meerdere spelers met 1 set pods laten trainen?

Ja. Het aantal spelers is wel afhankelijk van het aantal pods die de set bevat en van het programma dat je wilt doen.

Hoe duur is de app?

De app is helemaal gratis.

Hoe verbind je een blazepod met je telefoon?

De app werkt op Android versie 5 en hoger en iOS 10 en hoger. Verbinding gaat via bluetooth.

Hoeveel pods kan ik maximaal verbinden?

Met een Android toestel kun je op dit moment maximaal 12 pods aansturen. Met een IOS toestel op dit moment maximaal 20.

Booty Builder

Waarom zou ik een Booty Builder gebruiken i.p.v een stang en een bankje?

Hier zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste reden belangrijkste is het comfort. Een stang met veel gewicht voelt nou eenmaal niet comfortabel. Een andere reden is dat de Booty Builder machines veel effectiever zijn dan een bankje en een stang.

Doordat je voeten bij de Booty Builder bijna op gelijke hoogte staan als je rug, activeer je alleen je billen. Niet de bovenbenen. Wanneer je voor de oefening hip thrust met zwaar gewicht een bankje gebruikt, duw je ongetwijfeld dit bankje af en toe bijna weg. Dit komt doordat je een groot deel van de beweging met je benen duwt en dus niet je billen. Zonde van de tijd en energie.

Je kan met een Booty Builder machine ook veel makkelijker van gewicht veranderen. Hierdoor ben je minder tijd kwijt met de training.

Welk model is het meest geschikt voor mij?

Dat is voornamelijk afhankelijk van de doelgroep en ruimte. De platinum is iets korter dan de 7.0. In de breedte heb je hiervoor wel weer iets meer ruimte nodig, in verband met het plaatsen van de gewichten op de machine.

Wat zijn de grootste voordelen van Booty Builder?

 • Verhoogd platform voor de voeten en dus effectiever (dit is een gepatenteerd design).
 • Hoog comfort door het gebruik van een riem met afgerond kussen om je middel, i.p.v. een harde stang.
 • Gemakkelijk toevoegen van elastieken voor nog meer uitdaging.
 • In lengte instelbaar, dus voor iedereen de perfecte pasvorm.

Financiering

Waarom zou ik kiezen voor lease?

Er zijn diverse redenen om voor een financiering te kiezen. Klanten verwachten met enige regelmaat een nieuw aanbod in de sportschool. Dit vraagt wel om grote investeringen waarvoor je wellicht aanspraak moet maken op werkkapitaal. Terwijl je dit het beste voor andere onvoorziene kosten, waarvoor geen lening of regeling getroffen kan worden, apart kan zetten. Daar komt bij dat leasen helemaal niet zo duur is als je denkt.

Wat is het verschil tussen financial en operational lease?

Financial lease is een lening en zal dus bij het BKR geregistreerd worden. De looptijd varieert van 36 tot 60 maanden. Soms is 24 mogelijk.

Voordelen

 • Mogelijkheden van investeringsaftrek (komt op de balans te staan). Raadpleeg je boekhouder of accountant.
 • Geen slottermijn. Na betaling van alle termijnen word je eigenaar van de objecten. 

Nadelen

 • De BTW moet bij aanvang van het contract betaald worden. Deze kun je terugvorderen. Stel dat je voor € 100.000,- financiert moet je toch € 21.000,- voorfinancieren.
 • Als je plannen hebt om nog een grote investering te doen dan staat de lease als een lening geregistreerd. Dit kan in het nadeel werken bij het verkrijgen van bijv. een hypotheek.

Let op:

 • Bij GymBiz betaal je de BTW gewoon per maand bij een financial lease.
 • Transportkosten kunnen meegefinancierd worden.
 • Hierdoor hoef je niks aan te betalen en heb je wel maximaal investeringsaftrek.

Operational lease is eigenlijk huren. De looptijd varieert van 36 tot 60 maanden. Soms is 24 mogelijk. Als je aan het eind van de looptijd van plan bent om de toestellen over te nemen ben je vaak duurder uit dan bij een financial lease.

Operational lease is interessant als je van plan bent om een pand te kopen of als je een ander grote investering wilt doen binnen de looptijd van het contract.

Operational lease is meestal sneller akkoord zonder jaarcijfers enz.

Voordelen:

 • Staat niet geregistreerd als lening in de jaarcijfers, soms wordt deze wel bij BKR geregistreerd.
 • Het maandbedrag is vaak wat lager dan een financial lease.
 • De BTW betaal je per maand over het leasebedrag.

Nadelen:

 • Bij aanschaf na de gehele looptijd ben je duurder uit.
 • Je betaalt voor gebruik en wordt dus niet meteen eigenaar.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een lease?

Iedere aanvraag zal worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Hoe lang bestaat je onderneming, is er een BKR registratie, zijn er eventueel jaarcijfers beschikbaar? Lease is maatwerk, dus er is niet 1 antwoord op deze vraag. We hebben zelfs mogelijkheden voor startende ondernemers door middel van sociale financieringsplatformen.

Nieuwsgierig of jij in aanmerking komt voor een financiering? Vul dan hier je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Occasions

Waarom zou ik voor occasions van GymBiz kiezen?

Er zijn veel aanbieders op internet. Maar kies je voor een occasion van GymBiz dan kies je voor zekerheid. Er kan altijd iets gebeuren met een toestel en dan is het prettig als je garantie hebt op je aankoop. Standaard geeft GymBiz twee jaar garantie op de verkochte occasions, tenzij andere afspraken worden gemaakt

Kan ik de toestellen ook in een afwijkende kleur bestellen?

Absoluut! Toestellen worden opnieuw opgebouwd, waardoor iedere RAL-kleur mogelijk is.

Hoe zit het met garantie op een occasion?

Standaard is onze garantie twee jaar, aangezien wij voornamelijk opnieuw opgebouwde occasions verkopen. Wil je echter afwijkende garanties dan is dat bespreekbaar. Het is maar net wat het beste bij jou past.

Kan ik occasion-toestellen ook leasen?

Ja. Opnieuw opgebouwde occasions kunnen zeker geleased worden. Wij geven twee jaar garantie op deze toestellen. Aangezien het opnieuw opbouwen zo uitgebreid is, hebben onze lease partners het volste vertrouwen in de prestatie van de occasions. Dat is drievoudig voordeel: twee jaar garantie, gemiddeld een derde van de nieuwprijs en een voordelige financiering met rentes tussen de 3,5 en 4% per jaar.

Wat is het verschil tussen remanufactured en normale occasions?

Het is je misschien wel opgevallen dat iedereen tegenwoordig praat over gereviseerde toestellen. Terwijl in de werkelijkheid hier niet altijd sprake van is. Revisie is helaas een modewoord geworden en komt niet altijd overeen met het gekochte product. Remanufacturing, oftewel revisering, houdt in dat een toestel echt volledig opnieuw is opgebouwd. Het frame krijgt nieuwe poeder-coating, kappen worden gespoten, alle slechte bedrading wordt vervangen. Ook worden originele stickers opnieuw aangebracht, het loopvlak wordt bij een loopband vervangen enzovoort. Het is niet voor niets dat we twee jaar garantie op deze toestellen geven.

Welke merken zijn beschikbaar?

Wij werken voornamelijk met Life Fitness, Technogym, Matrix, Ergofit, Cybex en Precor. Zoek je toch een ander merk, laat het ons weten en we gaan in ons netwerk op zoek naar het toestel.

Is dit alleen voor cardio?

Nee, het remanufacturing/revisie proces is ook mogelijk op krachttoestellen. Dan krijg je een toestel met nieuwe poedercoating, gespoten kappen en nieuwe bekleding. Ook op deze machines krijg je weer twee jaar garantie.

In drie keer betalen

Hoe werkt in3?

Vanaf nu is het in de webshop van GymBiz ook mogelijk om in drie termijnen te betalen. Ideaal als je je aankoop liever niet in één keer wilt betalen. Maak in de webshop gebruik van in3. Dit is de enige gespreide betaalmethode met 0% rente. In drie termijnen betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten.

Voorafgaand doet in3 een gegevenscontrole. Mocht onverhoopt het verzoek niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

Hoe werkt het?

Bij keuze voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen . Dit doe je binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. Na 30 dagen betaal je deel 2 en weer 30 dagen later betaal je deel 3. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Via de mail word je op de hoogte gehouden als je een nieuwe betaling moet doen.

1 – Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet direct een gegevenscontrole.

2 – 1e betaling & verzending

Je doet direct je eerste betaling via iDeal en de bestelling wordt verzonden.

3 – 2e & 3e betaling

Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.

Minimaal bestelbedrag

Wat is het minimale bestelbedrag bij In3?

Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-. Het is wel mogelijk om meerdere producten van onder de € 100,- toe te voegen om zo het totaalbedrag wel boven de € 100,- te krijgen.

  /  Veelgestelde vragen