1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

FAQ

  /  FAQ

Blazepod

Kan ik de pods ook gebruiken al timer?

Ja, je kan de pods zo programmeren dat ze uit gaan na een bepaalde tijd of dat je ze uit tikt.

Kunnen de pods ook buiten gebruikt worden?

Ja, de pods zijn spatwaterdicht en kunnen echt wel tegen wat regendruppels. Ze kunnen echter niet onder water gebruikt worden.

Kan ik meerdere spelers met 1 set pods laten trainen?

Ja. Dit is afhankelijk van het aantal pods in de set en welk programma je wilt doen.

Hoe duur is de app?

De app is helemaal gratis.

Heb je er een speciale telefoon voor nodig of hoe verbind je een blazepod?

De app werkt op Android versie 5 en hoger en iOS 10 en hoger. Verbinding gaat via bluetooth.

Hoeveel pods kan ik maximaal verbinden?

Met een Android toestel kun je op dit moment maximaal 12 pods aansturen. Met een IOS toestel op dit moment maximaal 20.

Torque fitness

Kan een rek ook voor mijn specifieke ruimte gemaakt worden?

Absoluut. Maatwerk is waar de rekken van Torque fitness in uitblinken. Geef je wensen aan ons door en wij maken een 3d ontwerp voor je.

Moet het rek per se tegen de muur aan staan?

Er zijn verschillende opties mogelijk. Tegen de muur, vrijstaand of beide. Vrijstaande rekken hoeven niet aan de vloer vastgeschroefd te worden.

Hoe werkt een tank?

De TANK is het meest slimme alternatief voor het trainen met een Slee. Een Slee beschadigt de vloer, maakt buiten een enorme hoop herrie en is tevens het zwaarst op het punt waar je het meest blessure-gevoelig bent. De TANK werkt met magnetische weerstand. Hoe harder je gaat duwen, hoe zwaarder het zal worden. Zo kan je veilig starten met iets minder weerstand en de training zal extreem zwaar worden als je harder gaat duwen. Dankzij dit unieke systeem kunnen mensen met verschillende trainingsniveaus met elkaar trainen, zonder steeds van gewicht te moeten wisselen.

Wat is het verschil tussen de M2 en M4 TANK?

De M2 Tank remt op twee wielen en de M4 remt op vier wielen. Bij de M4 zijn er geen schijven meer nodig om de TANK voldoende grip te geven.

Kan ik de TANK ook buiten gebruiken?

Ja, de speciale coating zorgt ervoor dat hij wel tegen een spatje kan.

Hoe berg ik de tank op?

De TANK kan rechtop worden gezet om strak tegen de muur te staan en met de speciale los te bestellen hoes kan hij gewoon buiten blijven staan.

Is het alleen voor sterke mensen?

Nee, doordat de weerstand voor het grootste deel bepaald zal worden door de input van de gebruiker is de TANK geschikt voor werkelijk ieder niveau.

Is het alleen voor sterke mensen?

Nee, doordat de weerstand voor het grootste deel bepaald zal worden door de input van de gebruiker is de TANK geschikt voor werkelijk ieder niveau.

Occasions

Er zijn zoveel aanbieders op internet, waarom zou ik voor occasions van GymBiz kiezen?

Kies voor een occasion van GymBiz en je kiest voor zekerheid. Er kan altijd iets gebeuren met een toestel en dan is het lekker als je garantie hebt op je aankoop. Standaard geeft GymBiz twee jaar garantie op de verkochte occasions, tenzij andere afspraken worden gemaakt.

Kan ik de toestellen ook in een afwijkende kleur bestellen?

Absoluut! Toestellen worden opnieuw opgebouwd en dus is ieder RAL-kleur mogelijk.

Hoe zit het met garantie op een occasion?

Standaard is onze garantie twee jaar, aangezien wij voornamelijk opnieuw opgebouwde occasions verkopen. Wil je echter afwijkende garanties dan is dat bespreekbaar. Het is maar net wat het beste bij jou past.

Kan ik occasion-toestellen ook leasen?

Opnieuw opgebouwde occasions kunnen zeker geleased worden. Wij geven twee jaar garantie op deze toestellen. Aangezien het opnieuw opbouwen zo uitgebreid is, hebben onze lease partners hier het volste vertrouwen in. Dat is drievoudig voordeel: twee jaar garantie, gemiddeld een derde van de nieuwprijs en een voordelige financiering met rentes tussen de 3,5 en 4% rente per jaar.

Wat is het verschil tussen remanufactured en normale occasions?

Het is je vast wel opgevallen dat iedereen tegenwoordig praat of gereviseerde toestellen, terwijl in werkelijkheid dit niet altijd zo is. Revisie is helaas een modewoord geworden en komt niet altijd overeen met het gekochte product. Remanufacturing houdt in dat een toestel echt volledig opnieuw is opgebouwd. Het frame krijgt nieuwe poeder-coating, kappen worden gespoten, alle slechte bedrading wordt vervangen, originele stickers worden opnieuw aangebracht, loopvlak wordt bij een loopband vervangen enz. Het is niet voor niets dat we twee jaar garantie op deze toestellen geven.

Welke merken zijn beschikbaar?

Wij werken voornamelijk met Life Fitness, Technogym, Matrix, Ergofit, Cybex en Precor. Zoek je toch een ander merk, laat het ons weten en we gaan in ons netwerk op zoek naar het toestel.

Is dit alleen voor cardio?

Nee, het remanufaturing proces is ook mogelijk op krachttoestellen. Dan krijg je een toestel met nieuwe poedercoating, gespoten kappen en nieuwe bekleding. Ook op deze machines krijg je weer twee jaar garantie.  

Bootybuilder

Waarom zou ik een Booty builder gebruiken i.p.v een stang en een bankje?

Hier zijn meerdere redenen voor. Het belangrijkste deel is comfort. Een stang met veel gewicht voelt nou eenmaal niet comfortabel om meerdere redenen. Booty Builder machines zijn tevens vele malen effectiever dan een bankje en een stang.

Doordat de plaat waar je met je voeten staat op bijna gelijke hoogte zit als je rug, activeer je alleen je billen en niet de bovenbenen. Iedereen die wel eens zwaar de hip thrust met een bankje heeft gedaan heeft ongetwijfeld wel eens gehad dat je het bankje bijna weg duwt. Dit komt omdat je voor een groot deel van de beweging met je benen duwt en dus niet je billen. Zonde van de tijd en energie. Je kan met een Booty Builder machine ook veel makkelijker van gewicht veranderen dus je bent minder tijd kwijt met de training. Het belangrijkste deel is comfort. Een stang met veel gewicht voelt nou eenmaal niet comfortabel om meerdere redenen.

Welk model is het meest geschikt voor mij?

Dat is voornamelijk afhankelijk van de doelgroep en ruimte. De platinum is iets korter dan de 7.0, maar in de breedte heb je weer iets meer ruimte nodig om de gewichten op de machine te plaatsen.

Wat zijn de grootste voordelen van Bootybuilder?

Verhoogd platform voor de voeten en dus effectiever (dit is een gepatenteerd design).

Hoog comfort door het gebruik van een riem met afgerond kussen om je middel, i.p.v. een harde stang.

Gemakkelijk toevoegen van elastieken voor nog meer uitdaging.

In lengte instelbaar, dus voor iedereen de perfecte pasvorm.

Styku

Op welke manier scant Styku en is dit veilig?

Dit gaat met een infrarood-camera en is volledig veilig.

Hoe lang duurt een scan?

Een scan maken duurt 35 seconden. Het verwerken een minuut, dus alles bij elkaar ongeveer 1,5 tot 2 minuten.

Waar wordt de scan opgeslagen?

Lokaal op de aangesloten laptop en een back-up op een veilige Amazon AWS server.

Zijn er extra abonnementkosten verbonden?

Nee, afgezien van de aanschaf zijn er geen verdere kosten verbonden aan het werken met Styku.

Hoe precies zijn de scans?

Bij het meten van omvang is er een marge van 2,5 tot 5 mm in de gehele breedte. Vetpercentage is door middel van AI op niveau van een DEXA medische meting. Deze meting is bijvoorbeeld 76% nauwkeuriger dan een huidplooimeting.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

De optimale ruimte is 1.7m breed en 2.6m lang, met het liefst een niet te witte muur achter het te scannen object.

Is het apparaat mobiel?

Ja, de set bestaat uit het roterende platform, de pilaar met scanner en een laptop. Deze drie delen zijn allemaal erg handzaam en niet al te zwaar. Het klaarzetten om te gaan scannen duurt 5 minuten.

Moet er altijd een begeleider in de ruimte aanwezig zijn?

Nee, na een uitleg over de houding tijdens het scannen hoeft er geen begeleider in de ruimte aanwezig te zijn. Maximale privacy gegarandeerd.

Ecore

Op de site staat dat Ecore milieuvriendelijk is, maar hoe zit dat dan?

Ecore gebruikt alleen gerecycled rubber. Al het gebruikte rubber is gemaakt van vermalen vrachtwagen banden. Dit garandeert een zeer hoogwaardig rubber product en weten we precies welke grondstoffen er gebruikt zijn. Milieuvriendelijk en geen gezondheidsrisico’s

Is het mogelijk om nummers, logo’s of indelingen op de vloer aan te brengen?

Absoluut, lever een pdf aan met je ontwerp en wij maken een voorstel voor de vloer.

Wat zijn de grootste voordelen van Ecore vloeren?

De volgende eigenschappen omschrijven de Ecore vloeren het best: milieuvriendelijk, diverse niveaus in geluidsabsorptie en energie-teruggave, zeer breed assortiment en maatwerk mogelijk.

Heeft Ecore alleen trainingsvloeren?

Het assortiment van Ecore bestaat uit vloeren voor fitness, groepsles-zalen, receptie, zwembaden en natte ruimtes.

Financiering

Waarom zou ik kiezen voor lease?

Er zijn diverse redenen om voor een financiering te kiezen. Klanten verwachten met enige regelmaat een nieuw aanbod in de sportschool. Om nou al je werkkapitaal te gebruiken voor dergelijk investeringen, is niet altijd even slim. Stel dat je ketel het in de winter begeeft, dan zal je bank je hier meestal geen lening voor geven. Hiervoor en voor andere onvoorziene kosten kan je het beste wat werkkapitaal apart zetten. Daar komt bij dat leasen helemaal niet zo duur is als je denkt.

Wat is het verschil tussen financial en operational lease?

Financial lease is een lening en zal dus bij het BKR geregistreerd worden.

De looptijd varieert van 36 tot 60 maanden. Soms is 24 mogelijk.

Voordelen:

Mogelijkheden van investeringsaftrek (komt op de balans te staan), raadpleeg je boekhouder of accountant.

Geen slottermijn. Na betaling van alle termijnen word je eigenaar van de objecten

Nadelen.

De BTW moet bij aanvang van het contract betaald worden. Deze kun je terugvorderen, maar stel dat je voor € 100.000,- financiert moet je toch € 21.000,- voorfinancieren.

Als je plannen hebt om nog een grote investering te doen (pand kopen etc) dan staat de lease als een lening geregistreerd en dit kan in het nadeel werken bij het verkrijgen van bijv. een hypotheek.

Operational lease is eigenlijk huren. De looptijd varieert van 36 tot 60 maanden. Soms is 24 mogelijk. Als je aan het eind van de looptijd van plan bent om de toestellen over te nemen  ben je vaak duurder uit dan bij een financial lease.

Operational lease is interessant als je van plan bent om een pand te kopen of als je een ander grote investering wilt doen binnen de looptijd van het contract. 

Operational lease is meestal sneller akkoord zonder jaarcijfers enz.

Voordelen:

Staat niet geregistreerd als lening in de jaarcijfers, soms wordt deze wel bij BKR geregistreerd.

Het maandbedrag is vaak wat lager dan een financial lease. 

De BTW betaal je per maand over het leasebedrag.

Nadelen:

Bij aanschaf na de gehele looptijd ben je duurder uit.

Je betaalt voor gebruik en wordt dus niet meteen eigenaar.

Let op voor financial lease:  

Bij GymBiz betaal je de BTW gewoon per maand bij een financial lease. Transportkosten kunnen meegefinancierd worden. Hierdoor hoef je werkelijk geen cent aan te betalen en heb je wel maximaal investeringsaftrek enz.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een lease?

Iedere aanvraag zal worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Hoe lang bestaat je onderneming, is er een BKR registratie, zijn er eventueel jaarcijfers beschikbaar? Lease is maatwerk dus er is niet 1 antwoord op deze vraag. We hebben zelfs mogelijkheden voor startende ondernemers door middel van sociale financieringsplatformen. 

Nieuwsgierig of jij in aanmerking komt voor een financiering? Vul dan hier je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op met de uitslag.

  /  FAQ